Hírek

Információ látogatóinknak

Információ látogatóinknak

A vonatkozó határozatnak megfelelően az Addiktológiai Osztályon is feloldjuk a látogatási tilalmat 2021. május 29-től. A nálunk kezelt páciensek látogatása során kérjük tartsák be az alábbi tájékoztatóban leírtakat!

Betegeink kedden, csütörtökön és szombaton 16-18.00 óra között látogathatóak.
 
A  látogatók az intézmény területén benntartózkodásuk során végig 3 rétegű sebészi vagy FFP2-FFP3 besorolású maszkot kötelesek viselni.
 
K izárólag olyan látogatókat áll módunkban beengedni, akik védettségi igazolvánnyal vagy a látogatást megelőző 48 órában készült negatív SARS-CoV-2 PCR-teszttel rendelkeznek, és azt belépéskor bemutatják.
 
Egy beteghez naponta egy látogató mehet be legfeljebb 60 percre.
 
Csomagok behozatala hétfőn, szerdán és vasárnap lehetséges 15.00 és 18.00 óra között; a csomagokon kérjük feltüntetni a beteg nevét, továbbá az emeletet, ahol fekszik!
 
Köszönjük, hogy látogatásuk során betartják a leírtakat!

További cikkek
Közös Lábos az addiktológiával

Közös Lábos az addiktológiával

Finom ebéd nemes cél érdekében, jó hangulatú közösségben – ez a receptje a Szimpla Piac Közös Lábos elnevezésű kezdeményezésének, amelynek keretein belül immár negyedik alkalommal rendeztük meg jótékonysági főzésünket.

Könyvmegjelenés: Felépülés a függőségből - szerencsejáték és szerhasználat

Könyvmegjelenés: Felépülés a függőségből - szerencsejáték és szerhasználat

Igazi csapatmunka eredményeként született meg az a tanulmánykötet, amelyben a Nyírő Gyula OPAI Addiktológiai Osztály dolgozói és felépülő szerzők írnak a szenvedélybetegségek világáról.

Lassan siess!

Lassan siess!

A szenvedélybetegségből való felépülés minden beteg számára tartogat nehéz, megterhelő pillanatokat, amelyeken nem egyszerű túljutni. Ám a józanság fenntartásért történő munka rengeteg örömöt és sikerélményt is rejt.

Családban marad

Családban marad

Az addiktológia a szenvedélybetegségre rendszerszemlélettel tekint, ami annyit tesz, hogy a függőséget nem kizárólag a beteg problémájának tartja. Ezért az addiktológiai kezelésekben bevett gyakorlat a hozzátartozó valamilyen szintű bevonása a terápiába.

A szerencsejáték zavarról

A szerencsejáték zavarról

Bár hazánkban meglehetősen sok embert érint a szerencsejáték-függőség, a tapasztalatok szerint mégis kevesen vesznek igénybe kezelést. Becslések szerint Magyarországon hozzávetőleg 100-150 ezer patológiás szerencsejátékos él, rehabilitációra mégis évente csak néhány tucat beteg jut el.

A felépülés első lépései

A felépülés első lépései

Gyakran merül fel a kérdés, hogy mit kell tennie annak, aki szeretne felépülni. Bár nincs egyszerű válasz a kérdésekre, cikkünkel segítünk az első lépések megtételében.

5 / 6