Akik még segítenek


Írisz Klub Szenvedélybetegek Nappali Intézménye
 
Szeretettel várunk minden budapesti lakost, aki úgy érzi, hogy alkohol, gyógyszer vagy szerencsejáték problémája van, függőséggel küzd, vagy függő ember hozzátartozója. 
 
A csoportok és egyéni beszélgetések célja a józanság megtartásának elősegítése, a visszaesési jelek felismerése és kezelése.
 
A szolgáltatás önkéntesen, saját kezdeményezésre vehető igénybe. Az ellátás igénybevételéhez háziorvosi javaslat szükséges.
 
Azokat a személyeket látjuk el:
 

 

Segítséget kínálunk:
 

 

Terápiás lehetőségek:
 
 
Elérhetőségek
 

Szenvedélybetegek Nappali Intézménye (Írisz Klub):

Cím: 1094 Budapest, Berzenczey u. 26. 1-es kapucsengő

Telefon: +36 1 216 6053

Email: Irisz.Klub@feszgyi.hu

 
 
ORCZY Szenvedélybetegek Nappali Klubja
 
A Félúton Alapítvány Orczy Klubja négy fontos alapszolgáltatást nyújt szenvedélybetegek és hozzátartozóik részére: alacsonyküszöbű-, nappali- és közösségi- ellátást, továbbá elterelést. Az „Orczy” Szenvedélybetegek Nappali Klubja elsősorban a fővárosban élő/tartózkodó (rejtőzködő) szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak nyújt hatékony segítséget.
Intézményünkbe várjuk azokat a szer- és viselkedésfüggőséggel küzdő fiatalokat és felnőtteket (16 év felett), akik kilátástalannak érzik életüket, ebben segítséget kérnek, továbbá elfogadják egyszerű szabályainkat, házirendünket. Ellátásunk térítésmentesen, önkéntes alapon vehető igénybe. Stábunkban jól képzett szakorvosok, pszichológusok, gyakorlott tapasztalati szakértők és szociális szakemberek dolgoznak együtt a segítés érdekében. 
 
Szolgáltatásaink:
 
 

Elérhetőségek

Cím: 1089 Budapest, Orczy út 27.

Nyitvatartás: Hétfő 10:30-12:30 és 15:00-19:00, Kedd 9:00-17:00, Szerda 12:00-20:00, Csütörtök 8:00-14:00, Péntek 8:00-14:00
 
Telefon: +36 1 785 7616

E-mail: orczyklub@gmail.com

Honlap: www.feluton.hu

Facebook: https://www.facebook.com/orczyklub/

 
 

Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért

A Megálló Csoport Alapítvány egész napos gondozást, fejlesztést nyújt az önsegítés elvei alapján szerhasználó, életvezetési zavarokkal és viselkedési függőségekkel küszködő fiataloknak. A program specialitása, hogy működtetésében meghatározó szerepet kapnak felépülésben lévő szenvedélybetegek, tapasztalati szakemberek. Intézményünkben életteret, józan közösséget kívánunk biztosítani azoknak, akik marginalizálódott helyzetükön, kallódó életformájukon változtatni szeretnének. Személyközpontú támogatást kínálunk közösségben és a közösségért végzett tevékenységek megvalósításával. A deviáns magatartás egyfajta szocializáció eredménye, s ezért megváltoztatása is egy teljes szocializációs folyamatot igényel, ezért programunkban ezt rendszerszinten igyekszünk megvalósítani.

Amit kínálunk:

 

Elérhetőségek

Cím: 1084 Budapest, József utca 49.

Telefon: +36 1 303 65 74

Email: megallocsoport@gmail.com vagy info@megallo.org

Honlap: http://megallo.org/

Facebook: https://www.facebook.com/megallocsoportalapitvany/

 

Kék Pont Alapítvány

A Kék Pont Alapítvány jelenleg két ambulanciát működtet Budapesten. Központi ambulanciánk kezdetektől fogva a IX. kerületben található, 2006 óta pedig már a III. kerületben is jelen vagyunk. Mindkét intézményünkre jellemző, hogy a hagyományos fehérköpenyes egészségügyi ellátás helyett multi-diszciplináris team fogadja klienseinket, a következő komplex szolgáltatásokkal: szociális munka, egyéni esetkezelés, szociális ügyintézés, pszichiátriai segítségnyújtás, gyógyszeres kezelés, pszichológiai és életvezetési tanácsadás, információnyújtás a drogokról, állapotfelmérés, elvonást követő, illetve visszaesést megelőző utógondozás, ambuláns rehabilitáció, visszaesés-megelőző csoport, jogsegélyszolgálat, konzultáció (egyéni és családi). A felépülés előmozdítása érdekében elsősorban az addiktológiai konzultációt mint speciális segítő folyamatot használjuk. Legfontosabb feladatunknak azt tekintjük, hogy bizalmi légkört és személyes kontaktust alakítsunk ki a segítségre szorulókkal, információkat adjunk a központ és más kezelőhelyek szolgáltatásairól. A konzultációban nemcsak droghasználók, hanem családtagok, rokonok és barátok is részt vehetnek.
 
A kezelői team célja segítséget nyújtani addiktológiai problémával küszködő embereknek és hozzátartozóiknak abban, hogy problémáikat megoldják, legyőzzék és ennek révén személyes, céljaikat megvalósítsák, életminőségük javuljon, és teljes életet tudjanak élni közösségeikben. A segítségnyújtás a felépülés központú szemléletbe ágyazottan, komplex módon, több segítő szakma összehangolt, együttes tevékenységével valósul meg. A kezelői team további célja az addiktológiai segítségnyújtás terén, külföldön bevált, jó gyakorlatok adaptációja és elterjesztése a hazai addiktológiai szakma színtereiben, illetve szemléletformálás, akár az egész társadalom vonatkozásában 
 
Az utóbbi évek legnagyobb kihívása a szervezet számára a felépülés-központú modell (FKM) bevezetése. A FKM a kliens és környezete erőforrásaira épít, a kliens fejlődését igyekszik előmozdítani a közösségi erőforrások bevonásával. Célja a felépült volt-problémás használók, akik képesek a drogmentes és produktív életvezetésre, problémáik megoldására, céljaik elérésére, a közösség aktív tagjaiként pedig ők maguk is képesek a segítésre más problémás használókkal kapcsolatban. 
 
Elérhetőségek felépülőknek, szerhasználóknak és hozzátartozóknak (Hétfő- Péntek 10-18 óráig)
 
Gát utcai (központi) ambulancia
Cím: 1095 Budapest, Gát utca 25. 1/8
Telefon: +36 1 215 78 33 és 06 70 607 49 69
 
Békásmegyeri ambulancia 
Cím: 1039 Budapest, Lukács György utca 3.
Telefon: 06 1 454 08 76 és 06 70 607 50 30
 
Email: info@kekpont.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kekpont/
 
Szakmai együttműködések, intézményi kapcsolatok, média
 
Telefon: 06 1 215 78 33 
Email: info@kekpont.hu