Szakértő válaszol

Mihály kérdése:

Létrehozva: 2020-10-27

Évek óta küzdök az alkohollal, és most jutottam el oda, hogy elegem van, változtatni akarok. Szeretnék jelentkezni a Minnesota Részlegre, de előtte érdekelne, hogy miben más ez, mint az addiktológia?

A szakértő válasz:

Kedves Mihály!

 
Nyolchetes programunk alkoholbetegek és szenvedélyes szerencsejátékosok felépülését támogatja. A részlegen zajló munka az anonim önsegítő csoportok 12 lépéses programjára épül szellemiségében, és szemléletünk szerint az alkoholizmus és a szerencsejáték zavar krónikus, progresszív betegség, melyből felépülés lehetséges.
A tünetmentesség elérhető, ehhez azonban állandóan gondozni kell a betegséget – például az anonim csoportok rendszeres látogatásával.Jellemzőnk továbbá, hogy az egész családdal foglalkozunk; és a stábban sajátélményű segítő is dolgozik az orvos, pszichológus, addiktológiai konzultáns és nővérek mellett.
A Minnesota rehabilitációs program, aktív szenvedélybetegeket nem tud fogadni, így egy-két hetes absztinenciát önerőből tartani tudó betegeket várunk. Kizáró ok továbbá az akut pszichotikus állapot, valamint organikus kórképek (demencia, csökkent kognitív funkciók) megléte.

Vissza