Klienseink írták

Nem félek a jövőtől

2021-03-16

25 évnyi alkoholizmus, gyógyszerfüggőség, játékszenvedélyre való hajlam és indulatkezelési konfliktusok okán kerültem a Minnesota Részlegre. Alkoholelvonó kezelést követő 4 hónap után indulatkezelési problémák miatt 3 hónapra felfüggesztettek a munkahelyemen, és soron kívüli pszichológiai alkalmassági vizsgálatra küldtek. A vizsgáló pszichiáter javasolta a Minnesotát, mondván „töltse ki hasznosan ezt az időt”. ”). A kezelőhelyről korábban nem tudtam semmit, testi és mentális összeomlást követően, legyengült és kiszolgáltatott állapotban, halálfélelemmel és fizikai fájdalmakkal érkeztem a részlegre.
 
A terápiás program segített felismerni a betegségemet és a függőségeim forrását, az alkoholizmusom és gyógyszerfüggésem, illetve játékszenvedélyre való hajlamom kialakulásához vezető utat. A terápiás közösségbe tőlem sokkal rosszabb állapotú és nehezebb sorsú emberekkel találkoztam, ami az önsajnálat lebontásához vezetett. A program segített az önsegítő közösségekhez és felépülési programokhoz vezető kapcsolat megtalálásában is. Aki komolyan elszánja magát a változásra és valóban a felépülés útjára akar lépni, annak ideális helyszín és terápiás közösség az elinduláshoz. A terápiát elkötelezett, értékes és hiteles emberek vezetik. 
 
A terápia után 3 hónappal visszaestem 5 napra. Újrakezdtem a 12 lépéses programot. Szponzort szereztem, rengeteg AA gyűlésre jártam. Végighaladtam az AA 12 lépésén, gyakoroltam az AA  5 ajánlását. Aktívan részt vettem és veszek az AA működésében szolgálatok és üzenetátadás formájában egyaránt. Elhagytam 25 év után a „mérgező” munkahelyemet, eltávolodtam azoktól az emberektől, munkatársaktól, rokonoktól, akik hátráltatták vagy akadályozták a felépülésemet. Sokat utaztam, a világról szerzett ismereteim bővültek. Szociális hálóm és emberi kapcsolataim köre jelentősen kitágult. Idegen nyelvet tanulok, sportolni kezdtem, van hobbim, az AA-n kívüli más civil szervezeteknél is szolgálatot látok el. Üzenetátadást végeztem a volt terápiás intézetemben is. Idegrendszeri és egészségi állapotom kiegyensúlyozott. Két álláskeresési krízis időszakot követően egy jól munkahelyet találtam, anyagi helyzetem rendezett.
 
Ma őszinte tudok lenni magammal és másokkal, szembe tudok nézni a valósággal, a múlt helyett a jelenben élek és nem félek a jövőtől. Megjelent az életemben a megbocsátás képességére való hajlandóság, a spirituális elköteleződés, valamint a hit és vallás határozott szétválasztása, megértettem az alázatot és csökkent a haláltól való félelmem. Felismertem a magány és az egyedüllét közötti különbséget.
 

Vissza