Klienseink írták

Egyedi perspektíva

2021-01-20

A részleg teljesen egyedi perspektívát ad a droghasználóknak, nem csak magával a használattal foglalkoztunk, hanem a mögötte rejlő lelki eredetű problémákkal is. Pontosan annyit lehet kivenni belőle, amennyit beletesz egy kliens. Szerintem egyedi és biztonságot adó közeg – nem volt egyszerű az első 4 hét, de utána szinte kinyílt számomra a világ, a saját működésemmel kapcsolatban sok dolgot megértettem.
 
Első körben a szerhasználat utáni hangulatingadozások okoztak problémát, ingerlékeny és feszült voltam folyamatosan, ennek a kezelésében segítettek. Sok új asszertív készséget sajátítottam el, amelyeknek a mai napig jó hasznát veszem. Segítettek az érzelmek helyes és választékosabb megfogalmazásában, ezáltal könnyebben feldolgozhatóvá váltak az engem érő negatív vagy pozitív impulzusok. Számomra minden csoport hasznos volt a maga módján. Nagyon megfogott a Fókuszban a Család csoport, és a kognitív csoportban megismert kognitív torzítások pedig a mai napig igen hasznosnak bizonyulnak. 
 
Kevesebb a „nem bírom ki” helyzet, vállalom az érzelmeimet, őszintébb tudok lenni, elsősorban magammal, de másokkal szemben is. Jobban odafigyelek arra, hogy nekem mi a jó. Megtaláltam és befészkeltem magam az NA Magyarország csoportba, van szponzorom és élem, csinálom a programot. Közelebb kerültem magamhoz és a családomhoz. Rengeteg teendőm van még magammal, de elkezdtem.
 

Vissza