Hírek

Filmajánló - Csodálatos fiú

Filmajánló - Csodálatos fiú

Hiánypótló alkotásként a Csodálatos fiú című amerikai film úgy mutatja be a függőséget és a felépülést, hogy a hozzátartozók élményeinek és a családi viszonyok ábrázolásának is teret ad.

A Mozinet jóvoltából stábunk tagjai is részt vehettek a Csodálatos fiú (Beautiful Boy) című film vetítésén, Dr. Petke Zsolt osztályvezető főorvos pedig az utána következő kerekasztal-beszélgetésen is megosztotta gondolatait a látottakról.
 
A Csodálatos fiú alapjául két könyv, David és Nic Sheff memoárjai szolgáltak. Nic, a politoxikomán amerikai tinédzser szerető és támogató családja minden próbálkozása ellenére nem találja a helyét a józanság világában, hiába küzd érte sikeres újságíró apja, David. Rehabilitációs intézmények, újrakezdési kísérletek és visszaesések követik egymást, miközben Nic családja éppúgy szenved, mint ő maga. A filmben hangsúlyos a betegségbelátás és a közösség szerepe a felépülésben - utóbbi kapcsán ráadásul a szenvedélybetegek hozzátartozói csoportja is megjelenik a vásznon. 
 
Érdemes megnézni a filmet, amely egy apa-fia kapcsolaton keresztül mutatja be, mit tesz az addikció egy családdal, és milyen út vezet a felépüléshez.
 
Angol nyelven szívesen olvasó érdeklődőknek pedig ajánljuk az apa-fia páros memoárjait is:
 
David Sheff - Beautiful Boy
Nic Sheff - Tweak. Growing Up On Metamphetamines 
 
Osztályunkon minden pénteken 13 órakor várjuk az érintetteket hozzátartozói csopotunkon.

Vissza