Hírek

FONTOS VÁLTOZÁSOK OSZTÁLYUNK MŰKÖDÉSÉBEN

FONTOS VÁLTOZÁSOK OSZTÁLYUNK MŰKÖDÉSÉBEN

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az Addiktológiai Osztályon átmenetileg nem tudunk új pácienseket fogadni fekvőbeteg-ellátás keretein belül, ám ebben az időszakban sem szeretnénk magukra hagyni klienseinket és hozzátartozóikat. Az alábbiakban megváltozott működésünk részleteit ismertetjük.

Osztályunk dolgozói december 14-től személyes és online konzultációk formájában egyaránt segítenek a felépüléssel és visszaeséssel kapcsolatos kérdésekben és elakadásokban. 
 
 
Hol kaphat orvosi segítséget?
 
Amennyiben fennáll annak veszélye, hogy rosszullétek, epilepsziás (GM) rohamok, megvonási tünetek jelentkeznek, orvosi állapotfelmérésre van szükség vagy gyógyszerrel kapcsolatos kérdés merül fel, Addiktológiai Osztályunk orvosai a Nyírő Gyula OPAI Drogambulanciáján elérhetőek hétfőtől péntekig 9-12 óra között. A várakozás elkerülése érdekében kérjük hívja kollégáinkat az alábbi telefonszámon időpont-egyeztetés céljából: +36 30 768 1393. 
 
Az előjegyzést követő személyes orvosi konzultációt elsősorban budapesti és Pest megyei lakosoknak ajánljuk, a vidéki kliensek számára pedig online orvosi konzultációs formát biztosítunk.  
 
Sürgős esetben, akut addiktológiai problémával – például súlyos megvonási tünetek, GM rohamok észlelése során – azonnal hívják a mentőket a 112-es telefonszámon! 
 
További fontos információ, hogy azonnali orvosi beavatkozást igényelő, akut eseteket továbbra is fogadunk a Nyírő Gyula OPAI sürgősségi pszichiátriai felvételi osztályán.
 
 
Hogyan kérjen segítséget?
 
Amennyiben nem áll fenn sürgős orvosi ellátást igényelő állapot veszélye, ám úgy érzi, Önnek vagy hozzátartozójának problémája van az alkohollal, kábítószerrel vagy szerencsejátékkal, szorong, fél a visszaeséstől, első lépésként jelentkezzen be hozzánk az alábbi linken: 
 
https://forms.gle/vZpHL7Vtx6KPN8X9A
 
Kérdés, elakadás esetén az info@opai-addikt.hu címre írjon, amelyet naponta többször ellenőrzünk. 
 
 
Mi történik a kapcsolatfelvétel után?
 
Miután írt nekünk, állapotának és problémájának tükrében tovább fogjuk Önt irányítani egyik kollégánkhoz, aki keresni fogja Önt és segítséget nyújt online konzultáció formájában (Skype, Zoom) vagy személyesen.
 
A konzultáció online vagy személyes megtartásáról minden megkeresés esetében szakmai szempontok mentén döntenek kollégáink.
 
 
Hogyan tudunk segíteni?
 
Stábunk tagjai – orvos, pszichológus, addiktológiai konzultáns, művészetterapeuta és szociális munkás kollégáink – szakterületüknek megfelelően változatos problémákban, különböző módszerekkel tudnak segíteni:
 
- állapotfelmérés 
- motivációs és józanságmegtartó beszélgetések
- krízisintervenció
- pszichoterápiás esetvezetés
- utógondozás
- stresszkezelés
- művészetterápiás eszközökkel vezetett egyéni konzultáció.
 
 
Hová forduljanak a Minnesota Részleg kliensei?
 
Volt Minnesotás klienseink az Addiktológiai Osztály email címén (info@opai-addikt.hu) tudják felvenni a részleg stábjával a kapcsolatot. Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/NyiroMinnesota) időről időre továbbra is megosztunk szenvedélybetegséggel és felépüléssel kapcsolatos tartalmakat és a részleggel kapcsolatos híreket. 
 
 
Hová forduljanak a Pszichoterápiás Részleg kliensei?
 
Klienseink elakadások esetén részlegünk központi e-mail címén (addiktpszichoterapia@nyiro-opai.hu) tudják felvenni velünk a kapcsolatot. Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/addiktpszichoterapia/) keresztül továbbra is bárki tájékozódhat a részleggel kapcsolatos hírekről. Ezen kívül az oldalunkon elérhető „Klienseinknek” zárt Facebook csoport kizárólag a Pszichoterápiás Részleg kliensei számára fenntartott közösség, ahol sorstársaikkal találkozhatnak, ide engedélykérést követően felvesszük klienseinket.
 
 
Hol találhat hasznos olvasnivalót függőség témában?
 
Kollégáinkkal a jövőben hasznos cikkeket és önsegítő anyagokat is elérhetővé teszünk felületeinken, érdemes tehát rendszeresen figyelni honlapunkat és Facebook oldalainkat.
 
Addiktológiai Osztály Facebook oldala: 
https://www.facebook.com/opaiaddikt/
 
Minnesota Részleg Facebook oldala: 
https://www.facebook.com/NyiroMinnesota/
 
Addiktológiai Pszichoterápiás Részleg Facebook oldala: 
https://www.facebook.com/addiktpszichoterapia/
 
Keressen minket bizalommal!
 
 

Vissza