Hírek

FONTOS! ONLINE MŰKÖDÉSRE ÁLL ÁT OSZTÁLYUNK!

FONTOS! ONLINE MŰKÖDÉSRE ÁLL ÁT OSZTÁLYUNK!

Az Addiktológiai Osztály a járvány időszaka alatt online működésre áll át - az alábbiakban fontos információkat olvashat arról, miképpen tudnak Önnek segíteni kollégáink.

Osztályunkon hiszünk a közösség erejében, azonban a jelenlegi járvány kapcsán ennek a közösségnek a biztonsága az első számunkra. A kialakult helyzetre való tekintettel az Addiktológiai Osztályon átmenetileg nem tudunk új betegeket fogadni, ám ebben az új kihívásokkal járó időszakban sem szeretnénk magukra hagyni volt klienseinket, és a potenciális új páciensek, valamint a hozzátartozóik dolgát is szeretnénk megkönnyíteni a felépülés megkezdésében.
 
Ennek érdekében osztályunk dolgozói ezentúl online segítenek a felépüléssel és visszaeséssel kapcsolatos kérdésekben és elakadásokban.  
 
 
Mi a teendő rosszullét veszélye esetén?
 
Amennyiben fennáll annak veszélye, hogy rosszullétek, epilepsziás (GM) rohamok, megvonási tünetek jelentkeznek, hívja a Nyírő Gyula OPAI Drogambulanciáját az alábbi telefonszámon: +36 1 452 9460 vagy +36 1 236 0787. Ezek a számok hétfőtől csütörtökig 9.00-12.00 óra között hívhatóak. 
 
Sürgős esetben, akut rosszullét során azonnal hívják a mentőket a 112-es telefonszámon!
 
 
Hogyan kérjen segítséget?
 
Amennyiben nem áll fenn rosszullét veszélye, ám úgy érzi, Önnek vagy hozzátartozójának problémája van az alkohollal, kábítószerrel vagy szerencsejátékkal, szorong, fél a visszaeséstől, első lépésként jelentkezzen be hozzánk az alábbi linken: https://forms.gle/vZpHL7Vtx6KPN8X9A
 
Kérdés esetén kérjük elsősorban az info@opai-addikt.hu címre írjon, amelyet naponta többször ellenőrzünk. Ha technikai problémát tapasztal vagy elakadt valahol, a +36 30 595 8249 telefonszámon is elér minket.
 
 
Mi történik a kapcsolatfelvétel után?
 
Miután írt nekünk, állapotának és problémájának tükrében tovább fogjuk Önt irányítani egyik kollégánkhoz, aki személyre szabott segítséget nyújt Önnek online konzultáció formájában elérhetőségeink egyikén (Skype, Zoom, email, chat). 
 
 
Kik segítenek?
 
Stábunk tagjai mostantól online állnak rendelkezésre. Szakterületüknek megfelelően változatos problémákban, különböző módszerekkel tudnak segíteni:
 
 
 
Hová forduljanak egykori Minnesotás klienseink?
 
Volt Minnesotás klienseink számára is elérhető Skype-on a telefonos konzultáció. A beszélgetéshez előzetes bejelentkezés és időpontkérés szükséges az alábbi linken: https://forms.gle/vZpHL7Vtx6KPN8X9A
 
Emellett a Minnesota Részleg Facebook oldalán (https://www.facebook.com/NyiroMinnesota) időről időre rövid bejegyzéseket teszünk közzé Ma eszembe jutott… címmel arról, hogy „csak a mai napon” éppen hogy érezzük magunkat, mi jár a fejünkben. Kezdetben ezt stábtagok írják, a későbbiekben az üzenetekben elküldött rövid esszéket, hozzászólásokat, gondolatokat is közzé tesszük (természetesen közvetlenül az oldalra is lehet írni, ezek a posztok adott esetben moderálva lehetnek.)
 
 
Hová forduljanak a Pszichoterápiás Részleg egykori kliensei?
 
Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/addiktpszichoterapia/) keresztül tudják felvenni velünk a kapcsolatot, valamit csatlakozhatnak az oldalon található „Klienseinknek” zárt Facebook csoporthoz, ahol sorstársaikkal találkozhatnak. Továbbá igény esetén online (Zoom) csoportot is indítunk régi klienseinknek Dr. Farkas Judit vezetésével, valamint egyéni konzultációra is jelentkezhetnek. Kérjük, igényüket minden esetben jelezzék a központi elérhetőségeink valamelyikén.
 
 
Hol találhat hasznos olvasnivalót függőség témában?
 
Kollégáinkkal a jövőben hasznos cikkeket és önsegítő anyagokat is elérhetővé teszünk felületeinken, érdemes tehát rendszeresen figyelni honlapunkat és Facebook oldalainkat. 
 
Addiktológiai Osztály Facebook oldala: https://www.facebook.com/opaiaddikt/
Minnesota Részleg Facebook oldala: https://www.facebook.com/NyiroMinnesota/ 
Addiktológiai Pszichoterápiás Részleg Facebook oldala: https://www.facebook.com/addiktpszichoterapia/ 
 
 
Keressen minket bizalommal!
 

Vissza