Hírek

Aktuális működési rendünk

Aktuális működési rendünk

Rengeteg kérdéssel találkozunk mostanában, hogy miként lehet bekerülni osztályunkra, hogyan befolyásolja a járványhelyzet a működésünket, és mire számíthatnak a kliensek, ha jelentkeznek hozzánk. Az alábbiakban részletezzük a felvétellel kapcsolatos fontosabb információkat.

FONTOS: Járványügyi aktualitások
 
A biztonságos betegellátás érdekében a járványhelyzet ideje alatt a befekvést az Addiktológiai Osztályra egy héten belül végzett 2 negatív PCR-tesztet követően tudjuk biztosítani, melyről a jelentkezőnek kell gondoskodnia.  A két tesztet 48 óra különbséggel kell elvégezni, ennek lebonyolításában kérje háziorvosa segítségét!
 
Járványügyi korlátozások esetén a terápia ideje alatt a jogszabályoknak megfelelően sem látogató fogadására nincs lehetőség, sem látogatás vagy más célból kimenő kérésére. Ebben az esetben csomag beküldése és fogadása, valamint telefonos kapcsolattartási lehetőség biztosított.
 
A járvánnyal kapcsolatos egyéb aktuális intézkedéseinkről folyamatosan hírt adunk felületeinken.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Szenvedélybeteg-ellátás intézetünkben
 
Jelenleg a Nyírő Gyula OPAI intézetében szerhasználati problémákkal vagy viselkedési függőséggel (például szerencsejáték-függőség) küzdő klienseinket ambulánsan a Támasz Gondozó és a Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ (Drogambulancia) látja el, míg Addiktológiai Osztályunk fekvőbetegeket fogad. 
 
Amennyiben szenvedélybetegként keres meg minket, az alábbi elérhetőségeken egyeztethet kollégáinkkal:
 
- Addiktológiai Osztály (fekvőbeteg-ellátás alkohol-, drog- és gyógyszerproblémával, valamint viselkedési függőséggel): +36 1 451 2680
- Támasz Gondozó (járóbeteg-ellátás alkoholproblémával): +36 1 431 0440
- Drogambulancia (járóbeteg-ellátás drog-, és gyógyszerprobémával): +36 1 452 9460.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Szenvedélybeteg-ellátás az Addiktológiai Osztályon
 
Osztályunkon 3 hónapos kezelés történik, ez az optimális kezelési idő. A kezelés főként csoportfoglalkozásokra épül.
A kezelés idejére táppénz és a bentfekvésről szóló igazolás jár. A kezelés ideje alatt más állami egészségügyi szolgáltatóknál nem vehet igénybe ellátást, csak magán-egészségügyi szolgáltatónál.
 
 
Előgondozás
 
Az osztályunkra történő befekvést előgondozás előzi meg. Ennek során kollégáink felmérik a jelentkező állapotát és motivációját, majd ezek tükrében döntenek a befekvésről. Az előgondozás után telefonon értesítjük a jelentkezőket a befekvés időpontjáról és részleteiről, az előgondozást nem követi azonnali beköltözés. 
 
Előgondozási időpontért kérjük hívja osztályunkat: +36 1 451 2680.
 
Kérjük, az előgondozásra hozza magával korábbi orvosi papírjait, zárójelentéseit és szermentesen, tiszta tudattal jelenjen meg!
 
 
Minnesota Részleg
 
Az Addiktológiai Osztály égisze alatt működő Minnesota Részleg alkohol- és szerencsejáték-függő klienseket fogad előzetes felvételi interjú után, nyolchetes felépülési program keretein belül.
 
Időpont-egyeztetésre az alábbi számon van mód: +36 1 452 9432.
 
 
Befekvés előtti fontos információk
 
Gondoskodjon róla, hogy TB-je rendezett legyen, valamint sürgős hivatalos ügyeit intézze el, mivel az első két hét izolációs időszak, amikor az osztályt nem lehet elhagyni. 
 
A befekvéskor minimum 1 hét alkoholmentességet várunk (mindegy milyen függőségi problémája van), valamint a befekvés napján tiszta tudattal kell megjelennie. Amennyiben ennek elérésében segítségre van szüksége, vagy orvosi, gyógyszerekkel kapcsolatos kérdése van, érdemes a Támasz Gondozónál vagy a Drogambulanciánál időpontot kérnie orvosi konzultációra. Vidéki lakosoknak ilyen esetekben a területileg illetékes addiktológiai vagy pszichiátriai gondozó megkeresését javasoljuk.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Hozzátartozóknak
 
Hozzátartozói csoportunk minden pénteken 13 órakor kezdődik.
 
Vidéki (Pest megyén kívüli) és külföldi hozzátartozók számára online felületeken (Zoom, Skype) történő konzultációs lehetőséget biztosítunk. Erre az alábbi adatbekérő űrlap kitöltésével lehet jelentkezni:  https://forms.gle/vZpHL7Vtx6KPN8X9A
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Aktuális híreink emellett az osztály Facebook oldalán olvashatóak: https://www.facebook.com/opaiaddikt 
 

Vissza