Hírek

A Magyar Addiktológiai Társaság XI. Országos Kongresszusa

A Magyar Addiktológiai Társaság XI. Országos Kongresszusa

Siófokon az addiktológia munkatársai a MAT háromnapos kongresszusán vettek részt. Stábunk két workshopon és egy önálló szekció keretein belül mutatták be munkájukat.

A szakma fontos rendezvényén A felépülés arcai című szekcióban számoltunk be tevékenységünkről és az osztályon történő aktualitásokról. Kollégáink hét prezentációval készültek. Olasz Anna a szenvedélybetegség és várandósság kapcsolatáról, Farkas Judit pedig a leszokási motivációkról beszélt, míg Mészáros Piroska a Metamorphoses meseterápiás módszert ismertette a közönséggel. Marjai Kamilla a színházterápia történetébe avatta be a résztvevőket, majd Tóth András a Minnesota-modellel kapcsolatos tapasztalatainkat osztotta meg. A Függőkert közösségi ház első hat hónapjáról Zsély Anna számolt be, végül pedig Nagy István Miklós zárta az előadások sorát a légzésterápia addiktológiai alkalmazásáról szóló prezentációjával.


Munkatársaink emellett Sorsmintázó workshopon mutatták be az érdeklődőknek a mese-, a művészet- és a színházterápia ötvözésére épülő csoportfolyamatunkat, és kerekasztal-beszélgetésen osztották meg a szerencsejáték terápiájával kapcsolatos eddigi tapasztalatainkat.
 

Vissza